biophilic licht

Biophilia betekent ‘liefde voor het leven’ en biophilic design gaat uit van onze aangeboren verbondenheid met de natuur. Eeuwenlang leefden mensen heel nauw samen met de natuur en die band is vastgelegd in onze genen.

Het doel van biophilic design is de mens opnieuw te verbinden met zijn natuurlijke roots en zodoende bij te dragen aan gezondheid, welzijn en geluk. Hierbij is een belangrijke hoofdrol weggelegd voor licht. Licht spreekt een zeer directe en intuitieve taal en kan als geen ander het gevoel van een persoonlijke connectie stimuleren.

Onze focus bij het ontwerpen van biophilic lichtplannen gaat uit naar de beleving van tijd, het wisselen van de seizoenen, het gewaar worden van het ritme van dag en nacht en veranderingen in het weer. Het zo optimaal mogelijk gebruik maken van daglicht, uitzicht verschaffen op lucht en natuur en het kunstlicht op organische wijze laten meebewegen met het natuurlijke licht zijn onze belangrijkste speerpunten.

Daglicht sensoren, armaturen die het circadiaanse ritme volgen, natuurlijke gradient lampen en dynamische lichtsturingen, de techniek staat voor niets en biedt tegenwoordig een complete trukendoos. Maar de onderliggende biophilische visie van studio YMpact maakt het verschil!