yvon muller

Yvon Muller - studio YMpact

Even voorstellen:

Mijn naam is Yvon Muller.

Als jonge danseres in het theater is mijn passie voor de beleving van licht begonnen. Dit is uitgegroeid tot een bredere fascinatie voor hoe mensen de werkelijkheid ervaren in mijn werk als scenografe voor theater, muziek, dans en site-specific projecten. Meer en meer ben ik mij hierbij gaan specialiseren op het gebied van licht en in het bijzonder in dynamische lichtsturing en mogelijkheden om hierbij organische patronen en bewegingen uit de natuur als input te gebruiken. Tien jaren in het Midden-Oosten hebben mij vervolgens onderlegd in lichtontwerpen voor landschap, architectuur en de wereld van themed entertainment. Zeer verschillende werelden, maar allemaal verbonden door de manier waarop licht een beleving kan zijn.

Terug op Nederlandse bodem ben ik begonnen met het design merk B-lumen. Duurzaam ontworpen en organisch gevormde lichtobjecten waarin het DNA van de natuur verweven is. Met B-lumen focus ik op mijn fascinatie voor de natuur en zijn organische vormentaal. Het verlichten van de ruimte op een aangename manier, maar ook het bijdragen aan een gezonde leefomgeving en het welbevinden van de mens is waar een B-lumen design over gaat. Kijk op b-lumen.com voor meer informatie.

De Covid-19 pandemie heeft velen van ons doen realiseren dat we de natuur nodig hebben om gezond te blijven en dat contact met de natuur kan helpen bij het verminderen van stress of het voorkomen van depressies. Toen ik ontdekte dat er een ontwerpstroming is die zich toelegt op het bewerkstelligen van dit contact tussen mens en natuur, biophilic design, heb ik besloten een nieuw initiatief te starten met studio YMpact.

Studio YMpact is een biophilic lichtontwerp studio met de missie om de beleving van natuurlijk licht naar de door de mens ontworpen ruimte over te brengen. Met het creƫren van prettige, gezonde en inspirerend verlichte ruimtes die de verbinding versterken tussen mens en natuur, hopen wij werkelijk impact te hebben en bij te dragen aan positieve, systemische en duurzame veranderingen voor de lange termijn.